Hírek

Március 15-i kitüntetésátadás

Király András nagykövet 2019. március 15. alkalmából Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adott át Kiss Jutkának, a Dél-afrikai Magyar Szövetség elnökhelyettesének.
Tovább

#V4 Connects - V4 Quartet koncert

2018. február 6-án Király András László nagykövet ünnepélyes fogadást adott a fokvárosi Visegrádi Házban a Visegrádi Csoport pretoriai misszióvezetőivel
Tovább

Június 30-ig Magyarország a Visegrádi Csoport soros elnöke

A 2017. július 1. és 2018. június 30. közötti magyar V4 elnökség alatt számos kiemelt fontosságú kérdés lesz napirenden, úgymint az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból, Európa versenyképessége, a Kohéziós Politika és a Közös Agrárpolitika. Magyarország célja a Visegrádi Csoport stabilizáló szerepének erősítése olyan külső kihívások kapcsán, mint a migrációs válság és a szomszédságunkban jellemző bizonytalan biztonsági környezet.
Tovább

A Dél-afrikai Köztársaság az 53. partnerországként bekerült a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára 2017. december 8-án dél-afrikai hivatalos látogatása során Bonginkosi Emmanuel „Blade” Nzimande dél-afrikai felsőoktatási és képzési miniszterrel együtt aláírta a 2017-2019. évekre szóló magyar-dél-afrikai kétoldalú oktatási munkatervet.
Tovább

Rendezvény az első dél-afrikai Stipendium Hungaricum ösztöndíjasoknak

A Stipendium Hungaricum (SH) ösztöndíjprogramnak köszönhetően 2017 szeptemberétől várhatóan 85 hallgató érkezik hazánk 15 felsőoktatási intézményének 40 szakára, alap-, mester- és doktori képzésekre.
Tovább