Hírek

V4 fogadás Fokvárosban

A Visegrádi Csoport országai – a hagyományoknak megfelelően – a dél-afrikai államfő évértékelő beszéde előtt két nappal közös diplomáciai fogadást tartottak a fokvárosi Visegrádi Házban.
Tovább

Magyar állami kitüntetés átadása Magyarország zambiai tiszteletbeli konzuljának

Király András László nagykövet átadta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Dr. Gaudenzio Massimino Rossi, Magyarország zambiai tiszteletbeli konzulja részére.
Tovább

Március 15-i kitüntetésátadás

Király András nagykövet 2019. március 15. alkalmából Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adott át Kiss Jutkának, a Dél-afrikai Magyar Szövetség elnökhelyettesének.
Tovább

#V4 Connects - V4 Quartet koncert

2018. február 6-án Király András László nagykövet ünnepélyes fogadást adott a fokvárosi Visegrádi Házban a Visegrádi Csoport pretoriai misszióvezetőivel
Tovább

Június 30-ig Magyarország a Visegrádi Csoport soros elnöke

A 2017. július 1. és 2018. június 30. közötti magyar V4 elnökség alatt számos kiemelt fontosságú kérdés lesz napirenden, úgymint az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból, Európa versenyképessége, a Kohéziós Politika és a Közös Agrárpolitika. Magyarország célja a Visegrádi Csoport stabilizáló szerepének erősítése olyan külső kihívások kapcsán, mint a migrációs válság és a szomszédságunkban jellemző bizonytalan biztonsági környezet.
Tovább