Hírek

#V4 Connects - V4 Quartet koncert

2018. február 6-án Király András László nagykövet ünnepélyes fogadást adott a fokvárosi Visegrádi Házban a Visegrádi Csoport pretoriai misszióvezetőivel
Tovább

Június 30-ig Magyarország a Visegrádi Csoport soros elnöke

A 2017. július 1. és 2018. június 30. közötti magyar V4 elnökség alatt számos kiemelt fontosságú kérdés lesz napirenden, úgymint az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból, Európa versenyképessége, a Kohéziós Politika és a Közös Agrárpolitika. Magyarország célja a Visegrádi Csoport stabilizáló szerepének erősítése olyan külső kihívások kapcsán, mint a migrációs válság és a szomszédságunkban jellemző bizonytalan biztonsági környezet.
Tovább

A Dél-afrikai Köztársaság az 53. partnerországként bekerült a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramba

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára 2016. december 8-án dél-afrikai hivatalos látogatása során Bonginkosi Emmanuel „Blade” Nzimande dél-afrikai felsőoktatási és képzési miniszterrel együtt aláírta a 2017-2019. évekre szóló magyar-dél-afrikai kétoldalú oktatási munkatervet.
Tovább

Rendezvény az első dél-afrikai Stipendium Hungaricum ösztöndíjasoknak

A Stipendium Hungaricum (SH) ösztöndíjprogramnak köszönhetően 2017 szeptemberétől várhatóan 85 hallgató érkezik hazánk 15 felsőoktatási intézményének 40 szakára, alap-, mester- és doktori képzésekre.
Tovább

Bus Szilveszter államtitkár dél-afrikai látogatása és a vízügyi megállapodás aláírása

Bus Szilveszter déli nyitásért felelős helyettes államtitkár 2017 májusában hivatalos látogatott tett a Dél-afrikai Köztársaságban, hazánk legnagyobb szubszaharai külkereskedelmi partnerénél a kétoldalú stratégiai partnerségi kapcsolatok továbbfejlesztése céljából.
Tovább