27 Mar

MAGYAR HONFITÁRSAINK FIGYELMÉBE!

A Dél-afrikai Köztársaság kormánya döntésének értelmében 2020. március 26-án éjféltől határzár, utazási korlátozás és kijárási tilalom van érvényben az ország területén a COVID-19 vírus okozta járvány elleni küzdelem jegyében.

Kérjük, hogy a turistaként vagy egyéb célból, de rövid ideig (30 napot nem meghaladó időtartamig) az országban tartózkodó magyar állampolgárok a helyi hatóságok közleményei mellett, kísérjék figyelemmel a Konzuli Szolgálat utazási tanácsait is az alábbi link segítségével:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?del-afrika

Az országban munkavállalási engedéllyel, tartózkodási engedéllyel vagy dél-afrikai állampolgárság birtokában életvitelszerűen itt élő magyar állampolgárok számára jelezzük, hogy a Magyarországra történő utazásra legközelebb 2020. április 30-a után, illetve a jelenlegi zárlati és utazási korlátozásokat előíró intézkedések visszavonása és a kereskedelmi légi forgalom beindulása után lesz lehetőség.

Kérjük, hogy addig is tartsák be a hatóságok által előírt járványvédelmi előírásokat! Különösen figyeljenek oda az idősebb családtagok, honfitársak egészségének védelmére.

A pretoriai Magyar Nagykövetség 2020. április 30-ig, illetve a jelenlegi intézkedések visszavonásáig ZÁRVA tart, ügyfél fogadására nincs lehetőség.

Elérhetők vagyunk e-mailen a konz.prt@mfa.gov.hu címen.

Magyarország Nagykövetsége, Pretoria