• Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

    Tovább
  • Study in Hungary

    Tovább
  • Budapest

  • Lánchíd és budai vár

    Budapest

  • Sopron

  • Durban

  • Pretoria

  • Nagy-Karoo

  • BWS2019

    Tovább
  • Alumni

    Tovább
  • Hazaváró

    A Magyar Diaszpóra Tanácson történt bejelentéssel összhangban tájékoztatjuk a magyar közösségek tagjait, hogy elindult a Hazaváró Portál. A honlap a hazaköltözéssel kapcsolatos adminisztratív feladatokról nyújt naprakész információkat, illetve az érdeklődők egy navigátor segítségével személyre szabott ügyintézési listát állíthatnak össze a teendőkről. Magyarországon 27 Kormányablakban kijelölt Hazaváró Pontban várják az ügyfeleket személyes ügyintézésre, emellett az ügyek jelentős része Magyarország külképviseletein továbbra is elintézhető.

     

    Ūdv itthon!

    Tovább
  •  

     

     

     

     

     

     

     

    Tovább

Nagyköveti köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Magyarország pretoriai Nagykövetségének honlapján.

Magyarország a déli nyitás jegyében új stratégiával és új lendülettel kívánja az afrikai kontinens országaival meglévő, hagyományosan jó kapcsolatait ápolni és továbbfejleszteni. Nagykövetségünk fő feladata, hogy regionális képviseletként előmozdítsa a hazánk és a szubszaharai Afrika déli országai közötti politikai, gazdasági, kereskedelmi, oktatási, tudományos, kulturális, turisztikai és sportkapcsolataink fejlődését, és ellássa honfitársaink konzuli védelmét. Pretoria székhellyel képviselem hazánkat a Dél-afrikai Köztársaság mellett Botswana, Lesotho, Madagaszkár, Malawi, Mauritius, Namíbia, Szváziföld, Zambia és Zimbabwe államokban is.

A Dél-afrikai Köztársaság, amellyel 2021-ben ünnepeljük a teljes körű diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulóját, kiemelt helyet foglal el szubszaharai afrikai kapcsolatrendszerünkben.

Nagykövetségünk arra törekszik, hogy feltárja a kölcsönösen előnyös együttműködési lehetőségeket a Dél-afrikai Köztársasággal és a többi akkreditált országgal, egyúttal elősegítse a magyar termékek külpiacra jutását és ösztönözze a befektetéseket. Ennek érdekében szorgalmazzuk a magas szintű látogatások rendszeressé tételét, illetve üzleti delegációk ki- és beutazását.

Bízom benne, hogy Nagykövetségünk honlapja és facebook oldala hozzájárul állampolgáraink és a hazánk iránt érdeklődők megfelelő tájékoztatásához, és ezáltal a kétoldalú kapcsolatok erősítéséhez.

Horváth Attila
nagykövet

TÁJÉKOZTATÁS!

Tájékoztatjuk a magyar állampolgárokat, hogy megjelent a Kormány 645/2021. (XI. 27.) Korm. rendelete egyes, koronavírus járvány által különösen veszélyeztetett államokból érkező beutazás szabályairól. 

http://magyarkozlony.hu/

 

Tájékoztatjuk, hogy a Dél-afrikai Köztársaságból jelenleg csak a Lufthansa és a KLM légitársaságok járatai közlekednek, amelyekkel Európai Uniós állampolgárok Európába utazhatnak. A jelenlegi szabályok szerint a tranzitból tovább lehet utazni a célországba. A helyzet bármikor változhat, ezért felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy utazás előtt közvetlenül is tájékozódjanak az érintett légitársaságoknál.